Priprema
- Pileća prsa skinemo s hrpta, narežemo ih na šnicle, koje lagano istučemo batom. Posolimo ih i popaprimo. Na vrućoj tavi na ulju oštro zapečemo pileće šnicle i izvadimo ih na tanjur. Ljutiku narežemo na kockice, celer korijen također. Nasjeckamo češnjak, poriluk operemo i narežemo na trakice. Slaninu narežemo na kockice.
- Na tavi na kojoj smo zapekli šnicle prepržimo kockice slanine i dodamo lovorov list. Dodamo ljutiku, češnjak i celer. Provrtimo po tavi i dodamo poriluk. Promiješamo, vratimo šnicle u tavu i začinimo mješavinom začina za piletinu. Podlijemo bijelim vinom, pustimo da kratko ispari i dodamo malo vrhnja za kuhanje. Dodamo žličicu senfa, zakuhamo i ugasimo vatru. Nasjeckamo malo celer lista i dodamo šniclama u toću.
- Na maslacu zapečemo špecle. Špecle poslužimo uz šnicle u toću.