Varivo od purećeg batka u bijelom vinu s gljivama

Varivo od purećeg batka u bijelom vinu s gljivama

Težina pripremeSrednje
Priprema60 min
Kuhanje1:05 h

Priprema

  1. Ljutiku ogulimo i nasjeckamo, isto kao i češnjak. Mrkvu narežemo na kockice. Sve prodinstamo na ulju. Pureći batak otkoštimo, pazimo da odstranimo sve tetive, a meso narežemo na kocke, koje dodamo na dinstanje u lonac.
  2. Tikvicu narežemo na kocke, papriku operemo i također narežemo na kocke. Stabljičasti celer narežemo na kocke. Bukovače narežemo na komade. Shiitake gljivama skinemo stapku i narežemo ih na četvrtine. U lonac dodamo lovorov list, ubacimo tikvice, papriku, celer i gljive. Kratko prodinstamo i začinimo sa soli, paprom i malo cayenne-a. Podlijemo bijelim vinom, pustimo kratko da alkohol ispari i podlijemo vodom. Ogulimo krumpire, narežemo ih na kockice i dodamo varivu. Kuhamo oko pola sata da meso, povrće i krumpiri omekšaju. Pri kraju dodamo u varivo lučice i nasjeckani peršin list. Pri serviranju posipamo sjeckanim celer listom.